STUDIU. O pauză mai mare între prima şi a doua doză a vaccinului AstraZeneca îmbunătăţeşte imunitatea. La cât timp poate fi făcut rapelul

  • Un interval de câteva luni între prima şi a doua doză de vaccin AstraZeneca / Oxford împotriva Covid-19 îmbunătăţeşte imunitatea.
  • În februarie, un studiu al Universităţii din Oxford publicat în „The Lancet” a arătat că eficacitatea vaccinului a fost mai mare la un interval de 3 luni între doze (81%), decât după un interval de 6 săptămâni (55%).
734 afișări
Imaginea articolului STUDIU. O pauză mai mare între prima şi a doua doză a vaccinului AstraZeneca îmbunătăţeşte imunitatea.  La cât timp poate fi făcut rapelul
Un interval de câteva luni între prima şi a doua doză de vaccin AstraZeneca / Oxford împotriva Covid-19 îmbunătăţeşte imunitatea, indică un studiu publicat luni de Universitatea din Oxford, care îl vede acest lucru ca pe un element „liniştitor” pentru ţările cu probleme de aprovizionare, informează Le Figaro.
 
Cercetătorii au arătat că, departe de a afecta eficacitatea vaccinului, un interval de până la 45 de săptămâni între cele două doze a îmbunătăţit răspunsul imun la virus. 
 
„Aceasta ar trebui să fie o ştire liniştitoare pentru ţările cu mai puţine oferte de vaccin, care ar putea fi îngrijorate de întârzierile în obţinerea dozelor pentru rapel. Există un răspuns excelent la a doua doză, chiar şi după o întârziere de 10 luni de la prima”, a comentat profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, care a dezvoltat vaccinul împreună cu AstraZeneca.
 
În februarie, un studiu al Universităţii din Oxford publicat în „The Lancet” a arătat că eficacitatea vaccinului a fost mai mare la un interval de 3 luni între doze (81%), decât după un interval de 6 săptămâni (55%). 
 
În studiul publicat luni, cercetătorii au arătat, de asemenea, că o a treia doză injectată la mai mult de şase luni după a doua provoacă o „creştere semnificativă” a anticorpilor şi provoacă o „creştere bruscă” a răspunsului imun împotriva Covid-19, inclusiv împotriva variantelor noi.
 
„Nu se ştie dacă injecţiile de rapel vor fi necesare din cauza scăderii imunităţii sau pentru creşterea imunităţii împotriva variantelor de îngrijorare. Dar observ că cercetările arată că o a treia doză de vaccin este bine tolerată şi creşte considerabil răspunsul anticorpilor. Aceasta este o veste foarte încurajatoare, dacă vom constata că este necesară o a treia doză, a spus Teresa Lambe, autorul principal al acestor studii. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici