- Home
- Coronavirus
- (19.01.2022, 12:34)
- Catia Tănase
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Studiu Oxford: Cazurile uşoare de COVID-19 provoacă probleme de atenţie şi memorie
- Persoanele care au făcut o formă uşoară de COVID-19 pot avea probleme de memorie şi atenţie chiar şi la nouă luni după recuperare potrivit unui studiu al Universităţii Oxford.
- Cercetătorii au constatat că participanţii la studiu au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale şi au pierdut capacitatea de a-şi menţine atenţia.
- Cu toate acestea, cercetătorii au spus că, în timp, indivizii au demonstrat că memoria episodică şi capacitatea de atenţie au revenit în mare parte la normal.
772 afișări

Sursa foto: Profimedia
Persoanele care au făcut o formă uşoară de COVID-19 pot avea probleme de memorie şi atenţie chiar şi la nouă luni după recuperare potrivit unui studiu realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie.
Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au avut o formă uşoară de COVID-19 şi care nu au prezentat simptome persistente după îmbolnăvire, sau aşa numitul COVID-19 de lungă durată („long-Covid”), au suferit totuşi de probleme de memorie şi de atenţie mai multe luni după recuperare, informează Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: „Digi (RCS RDS) a dobândit, cu sprijinul instituțiilor statului și în disprețul legii, monopolul absolut al piețelor audiovizualului și comunicațiilor”
-
Cristian Popescu Piedone face contestaţie la executarea pedepsei în dosarul „Colectiv”
-
Anca Dragu: Cea mai ciudată măsură din noul pachet social este amânarea ratelor la bănci
-
Şefa FMI, Kristalina Georgieva: „Ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece”
În cadrul studiului, participanţilor care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 anterior, dar care nu au raportat alte simptome specific „long-Covid”, li s-a cerut să efectueze exerciţii pentru a-şi testa memoria şi capacitatea cognitivă.
Cercetătorii au constatat că participanţii au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale, ce fac parte din memoria episodică, până la şase luni după infectare.
Ei au descoperit, de asemenea, că acestor pacienţi le-a fost afectată capacitatea de a-şi menţine atenţia până la nouă luni după infectare.
„Ceea ce este surprinzător este că, deşi persoanele care au avut COVID-19 nu mai aveau simptome în momentul testării, ele au prezentat probleme de memorie şi atenţie”, a declarat dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală din cadrul Universităţii Oxford.
"Descoperirile noastre dezvăluie că oamenii pot avea unele consecinţe cognitive cronice timp de luni de zile".
Cu toate acestea, cercetătorii au spus că, în timp, indivizii au demonstrat că memoria episodică şi capacitatea de atenţie au revenit în mare parte la normal după şase şi, respectiv, nouă luni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe