Studiu. Vaccinul Moderna produce cei mai mulţi anticorpi în laptele matern

  • Nivelul de anticorpi din laptele matern depinde de tipul de vaccin.
  • Medicii de la Valencia au realizat primele comparaţii privind efectele a trei vaccinuri asupra laptelui matern: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.
  • 75 de femei însărcinate au participat la cercetări derulate la mai multe spitale din Spania şi aproape toate au prezentat anticorpi în laptele matern, după vaccinare sau după vindecarea de Covid-19.
969 afișări
Imaginea articolului Studiu. Vaccinul Moderna produce cei mai mulţi anticorpi în laptele matern
Studiului MilkCorona a fost realizat de Institutul de Agrochimie şi Produse Alimentare de la Valencia, împreună cu Spitalul Clinic Universitar din oraş.
 
Medicii spanioli au comparat efectul vaccinurilor Pfizer, Moderna şi AstraZeneca asupra laptelui matern şi nu au găsit resturi de virus în niciuna dintre probele analizate.
 
În baza celor peste 400 de probe, femeile vaccinate cu Moderna au cel mai ridicat nivel de anticorpi în lapte după prima şi a două doză.
 
Serul de la Pfizer a prezentat un nivel aproape la fel de ridicat de anticorpi, iar după 60 de zile, concentraţia este similară cu cea creată de Moderna.
 
A fost probat şi vaccinul AstraZeneca, dar numai cu prima doză, înainte să fie destinat altei categorii de vârstă de către autorităţi şi nivelul de anticorpi a fost mult mai mic în laptele matern.
 
Cercetătorii vor să vadă acum dacă anticorpii transmişi prin laptele matern pot neutraliza coronavirusul după alăptare.
 
María Carmen Collado, cercetător IATA-CSIC Valencia: Am văzut că există variaţii între femei în funcţie de vaccin. Nivelul de anticorpi diferă de la un ser la altul şi este interesant că femeile vindecate de Covid-19 prezintă niveluri ridicate după prima doză, mai mult decât cele cu două doze. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici