SUA opresc vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson. Şase cazuri de tulburări rare de coagulare sanguină, problema semnalată şi la AstraZeneca

Administraţia naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA), precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) anunţă stoparea, în centrele federale, a vaccinării cu serul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson.

5207 afișări
Imaginea articolului SUA opresc vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson. Şase cazuri de tulburări rare de coagulare sanguină, problema semnalată şi la AstraZeneca
Autorităţile de reglementare americane solicită întreruperea temporară, pe tot teritoriul SUA, a utilizării vaccinului Johnson&Johnson din cauza problemelor de coagulare suspectate.
 
CDC şi FDA solicită şi altor state federale să le urmeze exemplul în aşteptarea rezultatelor investigaţiilor, scrie The New York Times.
 
Oficialii americani transmit că şase persoane care au primit serul Johnson&Johnson au dezvoltat tulburări rare, de coagulare sanguină, în aproximativ două săptămâni de la vaccinare. 
 
Este vorba despre şase femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani. Una dintre ele a murit, iar o alta a fost internată în stare critică, adaugă autorităţile sanitare din SUA.
 
Oamenii de ştiinţă vor examina posibilele legături dintre vaccin şi problemele de coagulare. Ulterior, vor putea fi stabilite eventuale limitări de administrare a serului anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson.
 
O reuniune de urgenţă a comitetului consultativ extern al CDC a fost programată miercuri.
 
Aproape şapte milioane de oameni din Statele Unite ale Americii au fost vaccinaţi până acum cu serul Johnson & Johnson şi circa nouă milioane de doze au fost expediate către alte ţări, potrivit datelor oficiale.
 

Vaccinul Johnson&Johnson şi problemele de coagulare

În octombrie anul trecut, Johnson&Johnson a întrerupt studiul clinic pentru scurt timp, când un participant s-a îmbolnăvit. Două săptămâni mai târziu, procesul a fost reluat fără a face publice detalii despre starea de sănătate a persoanei respective, întrucât nu exista „nicio dovadă” că vaccinul a cauzat boala.

În februarie, FDA a dezvăluit că tânărul în vârstă de 25 de ani, fără antecedente medicale şi care nu lua niciun medicament, a suferit o tromboză sinusală transversală în urma vaccinării cu serul anti-COVID-19.

Aproximativ 3-4 persoane dintr-un milion dezvoltă anual un astfel de cheag de sânge, iar 75% din cazurile adulte sunt înregistrate la pacienţi de sex feminin, potrivit unui studiu publicat în 2005  în „New England Journal of Medicine”.

În timpul studiului clinic Johnson&Johnson au fost raportate şi alte tipuri de cheaguri de sânge, majoritatea relativ frecvente şi în mod obişnuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici