Surse: Testele COVID-19 rămân în certificatul verde. Discuţii pentru vouchere de testare pentru fiecare român

  • Testele pentru depistare SARS-CoV-2 rămân în interiorul certificatului COVID, însă Guvernul nu poate da OUG, fiind deja un proiect de lege în Parlament.
  • Un proiect de lege ar urma să fie propus de ministrul Sănătăţii, potrivit căruia fiecare persoană să aibă voucher pentru 15 testări.
3265 afișări
Imaginea articolului Surse: Testele COVID-19 rămân în certificatul verde. Discuţii pentru vouchere de testare pentru fiecare român

Surse: Testele COVID-19 rămân în certificatul verde. Discuţii pentru vouchere de testare pentru fiecare român

Certificatul COVID va fi discutat în şedinţa de guvern de miercuri, spun surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Un lucru cert este că testele antigen pentru depistarea SARS-CoV-2 vor rămâne în certificat COVID.

În acest moment, Guvernul nu poate da o ordonanţă de urgenţă, pentru că există un proiect de lege în Parlament, depus de Florin Cîţu, iar acesta ar trebui retras pentru a veni cu un proiect nou.

Mai multe clarificări vor fi discutate miercuri în şedinţa de guvern.

Sursele guvernamentale citate arată că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a propus ca fiecare cetăţean ar trebui să beneficieze de un voucher pentru 15 testări care să fie valabile în termen de 2 – 3 luni de zile.

Până acum însă nu s-au discutat sume.

Dacă va fi aprobat, voucherul ar trebui să fie personalizat.

Guvernanţii trebuie să vadă care este impactul bugetar şi impactul pe eficienţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici