Sute de tipuri de măşti neconforme. Aproape jumătate sunt contrafăcute

Sunt 274 tipuri de măşti neconforme, raportate în perioada ianuarie 2020 - decembrie 2021, arată o alertă InfoCons. 40% din măşti sunt contrafăcute.

1031 afișări
Imaginea articolului Sute de tipuri de măşti neconforme. Aproape jumătate sunt contrafăcute

Sute de tipuri de măşti neconforme. Aproape jumătate sunt contrafăcute

InfoCons anunţă că a făcut un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la numericul măştilor de protecţie neconforme.

Conform datelor colectate, sunt 274 tipuri de măşti neconforme, raportate în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021.

23.72% din alerte au fost emise de Belgia, 18.24% de Germania şi 10.21% de către România.

Peste 85% din măştile neconforme vin din China şi aproape 4% din Turcia.

Totodată, 38.32% din măştile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafăcute, 1.09% nu sunt contrafăcute, iar pentru 60.58% nu s-a identificat încă dacă sunt sau nu contrafăcute.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenţi de unde, ce şi cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenţi la informaţiile de pe etichetă, uneori produsele achiziţionate ne pot pune în pericol sănătatea. Citiţi informaţiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstraţi bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneţi o reclamaţie”, spune Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici