Tânăra care a primit 6 doze de vaccin anti-COVID-19, din greşeală, a fost externată. În ce stare se află

  • Tânăra de 23 de ani căreia i s-au administrat din greşeală şase doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech a fost externată.
  • Pacienta, care se află într-o „stare de sănătate bună”, fără afecţiuni subiacente, a fost ţinută în spital sub strictă observaţie timp de 24 de ore şi externată luni, a spus purtătoarea de cuvânt a spitalului, Daniella Gianelli.
  • Medicii vor continua să monitorizeze răspunsul imun al pacientei la „doza masivă de vaccin”, a spus purtătorul de cuvânt.
4609 afișări
Imaginea articolului Tânăra care a primit 6 doze de vaccin anti-COVID-19, din greşeală, a fost externată. În ce stare se află

O tânără din Italia a primit 6 doze de vaccin anti-COVID-19, din greşeală. În ce stare se află

Tinerei i s-a administrat vaccinul la spitalul Noa din Toscana, centrul Italiei, duminică, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a spitalului, Daniella Gianelli, pentru CNN.

Un cadru medical a umplut accidental o seringă cu un flacon întreg de vaccin, care conţinea în total şase doze, şi şi-a dat seama de greşeala făcută la scurt timp după administrarea vaccinului.

„A văzut cinci seringi goale şi şi-a dat seama de greşeala ei”, a spus Gianelli.

O anchetă internă a fost deschisă, a spus Gianelli, care a adăugat că a fost „poate doar o eroare umană, nu intenţionată”.

Pacienta avea dreptul să primească vaccinul înaintea altor persoane din grupa ei de vârstă, deoarece era stagiară pe secţia de psihologie a spitalului.
 
La începutul lunii aprilie, guvernul italian a adoptat un decret care impune vaccinarea obligatorie pentru toţi lucrătorii din domeniul sănătăţii şi farmaciilor, cu scopul de a proteja personalul medical, pacienţii şi persoanele vulnerabile.
 
Lucrătorii din domeniul sănătăţii care refuză vaccinul vor fi repartizaţi, acolo unde este posibil, pe poziţii care nu sunt în contact cu pacienţii. În cazul în care aceasta nu este o opţiune, aceştia se confruntă acum cu suspendarea fără plată.
 
Rămâne neclar dacă decretul este constituţional şi mulţi cred că viitoarele cazuri legale privind vaccinurile sunt probabile.
 
După luni de înregistrare a celor mai mari rate de infecţie din Europa, Italia înregistrează o reducere a numărului de vazuri COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici