Ţara care a devenit noul epicentru global al pademiei de COVID-19. OMS: peste 1300 de decese în 24 de ore

  • Cifrele pandemiei de COVID cresc în multe zone din lume, dar în Indonezia situaţia pare scăpată de sub control.
  • Indonezia a raportat cel mai mare număr de noi infecţii Covid din lume săptămâna trecută, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
  • Ţară cu a patra cea mai mare populaţie din lume a înregistrat, de asemenea, un record de 1.383 de decese în 24 de ore, în ciuda măsurilor de urgenţă menite să limiteze răspândirea bolii.
12876 afișări
Imaginea articolului Ţara care a devenit noul epicentru global al pademiei de COVID-19. OMS: peste 1300 de decese în 24 de ore

„Decesele vor continua să crească încă 2-3 săptămâni din cauza decalajului dintre confirmarea cazului şi mortalitate”, a declarat Ben Cowling, profesor la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Hong Kong, citat de CNBC.

Săptămâna trecută, Indonezia a raportat cel mai mare număr de noi infecţii cu SARS-CoV-2 din lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Deşi cifrele par să scadă în ultimele zile, un expert în Sănătate publică a declarat că decesele vor continua să crească.

Indonezia a depăşit India, devenind epicentrul global al pandemiei de COVID-19, potrivit datelor compilate de Our World in Data.

Cea mai recentă actualizare epidemiologică săptămânală a OMS arată că peste 3,4 milioane de cazuri noi au fost raportate la nivel global între 12 şi 18 iulie. Indonezia s-a situat în fruntea listei cu cele mai multe infecţii noi în această perioadă: 350.273 de cazuri - o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă. A fost urmată apoi de Marea Britanie, Brazilia, India şi SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici