Ţara care nu va mai număra cazurile noi de coronavirus. „COVID-19 s-ar putea să nu dispară niciodată”

  • În timp ce ţările din regiunea Asia-Pacific înăspresc restricţiile din nou pentru a limita transmiterea variantei Delta a coronavirusului, Singapore a prezentat o nouă viziune pentru ca viaţa să revină la normal.
  • Metoda a fost propusă de trei membri ai grupului de lucru COVID-19 din Singapore şi ar elimina toate restricţiile.
  • Propunerea este o abatere radicală de la aşa-numitul model de „transmisie zero” adoptat de mai multe ţări.
1785 afișări
Imaginea articolului Ţara care nu va mai număra cazurile noi de coronavirus. „COVID-19 s-ar putea să nu dispară niciodată”

Ţara care nu va mai număra cazurile noi de coronavirus. „COVID-19 s-ar putea să nu dispară niciodată”

Acest model de „transmisie zero”, care necesită măsuri de carantină stricte, va fi aproape imposibil de menţinut pe măsură ce se răspândesc noi variante, iar pe termen lung pur şi simplu nu este durabil, susţin membrii grupului de lucru. În schimb, ei spun că se poate trăi cu coronavirusul, potrivit CNN.

„Vestea proastă este că acest COVID-19 s-ar putea să nu dispară niciodată. Vestea bună este că putem să trăim normal cu el printre noi", au declarat ministrul Comerţului din Singapore, Gan Kim Yong, ministrul Finanţelor, Lawrence Wong, şi ministrul Sănătăţii, Ong Ye Kung.

„Putem transforma pandemia în ceva mult mai puţin ameninţător, cum ar fi gripa, febra aftoasă sau varicela, şi să ne continuăm viaţa".

Cheia pentru o abordare mai uşoară a pandemiei? Vaccinarea

Aproape două treimi din populaţia din Singapore au fost vaccinate cu prima doză, până la începutul lunii iulie, şi se urmăreşte vaccinarea completă a acestora până pe 9 august.

Vaccinurile sunt extrem de eficiente în reducerea riscului de infecţie, precum şi de transmitere. Chiar dacă sunteţi infectaţi, vaccinurile vor ajuta la prevenirea simptomelor severe ale COVID-19", au spus miniştrii.

Pe măsură ce mai multe persoane se vaccinează, modul în care Singapore monitorizează zilnic numărul de infecţii COVID-19 se va schimba. „Ne vom îngrijora mai puţin de faptul că sistemul de sănătate va fi copleşit”, au spus ei.

În legătură cu variantele noi, mai contagioase, care prezintă o îngrijorare în întreaga lume, miniştrii au spus că ar putea fi necesare în viitor mai multe doze de vaccin şi au sugerat instituirea unui „program de vaccinare pe mai mulţi ani”.

Odată cu vaccinarea, testarea, tratamentul şi responsabilitatea socială, poate însemna că, în viitorul apropiat, când cineva se îmbolnăveşte de COVID-19, răspunsul nostru poate fi foarte diferit faţă de cel de acum", au spus miniştrii.

Oraşul-stat de 5,7 milioane de oameni a înregistrat în medie aproximativ 18 cazuri pe zi în ultima lună şi doar 36 de decese de când a început pandemia, potrivit Universităţii Johns Hopkins.
 
Noua sa abordare este o abatere de la regulile folosite în alte locuri care au reuşit să gestioneze pandemia, dar care au rate de vaccinare relativ scăzute şi au impus recent restricţii mai dure.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici