Ţara din Europa lovită din nou de Covid-19. Cazurile zilnice au atins un nou record

  • Italia a raportat 24.991 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore.
  • Ministerul a raportat, de asemenea, 205 decese din cauza noului coronavirus, comparativ cu 221 în ziua precedentă.
  • 37.905 de oameni au murit până acum în Italia din cauza coronavirusului, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie, şi au fost înregistrate şi 589.766 de cazuri de boală.
2441 afișări
Imaginea articolului Ţara din Europa lovită din nou de Covid-19. Cazurile zilnice au atins un nou record

Profimedia

Italia a raportat 24.991 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii, un nou record înregistrat în Cizmă, pe măsură ce au crescut cazurile din regiunea nordică a Lombardiei. În ziua precedentă, se înregistrase 21.994 de cazuri, notează Reuters.
 
Ministerul a raportat, de asemenea, 205 decese din cauza noului coronavirus, comparativ cu 221 în ziua precedentă.
 
Şi numărul de teste efectuate a crescut la un nou record de 198.952 de la 174.398 cu o zi mai devreme.
 
În încercarea de a încetini răspândirea virusului, guvernul a impus săptămâna aceasta noi restricţii, cum ar fi închiderea mai devreme a barurilor şi restaurantelor şi închiderea sălilor de sport, cinematografelor şi teatrelor.
 
37.905 de oameni au murit până acum în Italia din cauza coronavirusului, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie, şi au fost înregistrate şi 589.766 de cazuri de boală.
 
Regiunea nordică a Lombardiei, care include capitala Milano, a fost epicentrul epidemiei la începutul acestui an şi rămâne, de departe, cea mai grav afectată şi de cel de-al doilea val.
 
Regiunea a raportat 7.558 de cazuri noi, miercuri, faţă de 5.035 marţi. Regiunea vecină Piemonte a avut al doilea cel mai mare număr, înregistrând 2.827 de cazuri.
 
Walter Ricciardi, consilier ştiinţific al Ministerului Sănătăţii, a spus, miercuri, că atât Milano, cât şi sudul oraşului Napoli ar trebui să fie închise. Însă primarii celor două oraşe au îndemnat guvernul să respingă ideea.
 
Datele de miercuri au arătat că internările în spitale au crescut cu 1.151 în toată Italia în ultima zi, numprul total fiinde de 16.517, în timp ce numprul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă au crescut cu 125 până la 1.536 - mai mult decât atunci când guvernul a introdus un blocaj la nivel naţional în martie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici