Ţările din afara UE care au aderat la certificatul digital

Până în prezent, 18 ţări şi teritorii din afara Uniunii Europene au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID-19, între care Turcia, Maroc sau Elveţia.

2852 afișări
Imaginea articolului Ţările din afara UE care au aderat la certificatul digital

Ţările din afara UE care au aderat la certificatul digital

Potrivit RoVaccinare, au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID ţări precum Albania, Andorra, Armenia, Elveţia, Insulele Feroe, Israel, Islanda, Liechtenstein, Maroc, Monaco, Macedonia de Nord, Norvegia, Panama, San Marino, Turcia, Ucraina, Regatul Unit şi Vatican.

Certificatele COVID eliberate în aceste 18 ţări (şi teritorii) sunt acceptate în UE în aceleaşi condiţii ca şi certificatul digital al UE privind COVID.

În mod similar, certificatul digital al UE privind COVID este acceptat de aceste 18 ţări.

„Certificatul se poate scana cu Aplicaţia Check DCC, realizată de STS, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicaţii Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android. Verificarea certificatelor se poate realiza şi pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS, prin funcţionalitatea Web Check DCC. Aceasta este disponibilă prin accesarea link-ului https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc”, potrivit RoVaccinare.

Certificatul digital după vaccinare se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid,
ue,
certificat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici