Topul celor mai bine şi mai slab pregătite ţări pentru epidemia COVID-19. Unde se situează România | INFOGRAFIC

  • Epidemia cauzată de virusul 2019-nCoV se răspândeşte cu rapiditate în toată lumea.
  • Unele ţări, precum Somalia sau Coreea de Nord, nu sunt pregătite pentru a ţine sub control boala.
  • Un raport arată cât de bine era pregătită, la nivelul anului 2019, România pentru epidemii.
18752 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bine şi mai slab pregătite ţări pentru epidemia COVID-19. Unde se situează România | INFOGRAFIC

Topul celor mai bine şi mai slab pregătite ţări pentru epidemia COVID-19. Unde se situează România | INFOGRAFIC

Potrivit unui infografic publicat de Statista şi bazat pe datele raportului 2019 Global Health Security Index, cel mai bine pregătite ţări pentru a lupta cu o epidemie sunt SUA, Marea Britanie şi Olanda. La polul opus se situează Guineea Ecuatorială, Somalia şi Coreea de Nord.

În Global Health Security Index a fost analizată situaţia din 195 de ţări. Cel mai mare scor posibil este 100.

România se situează undeva spre prima parte a clasamentului, cu un scor de 45.8. China, ţara în care a apărut coronavirusul şi unde sunt cele mai multe persoane infectate, are scorul 48.2. Prin comparaţie, SUA are un scor 83.5.

Scorul mediu la nivel mondial este 40.2.

Revenind la Coreea de Nord, regimul nu are resursele şi nici cunoştinţele necesare pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus. Boala are potenţialul de face ravagii în statul asiatic sărac, cu efecte dezastruoase în toată lumea. Medicamentele şi echipamentele medicale de bază se găsesc în cantităţi reduse în Coreea de Nord, iar statul comunist nu va permite o intervenţie externă.

Potrivit analiştilor, Kim Jong-un se teme că o epidemie i-ar submina regimul, deoarece majoritatea populaţiei de peste 25 de milioane de persoane suferă deja de foame şi sărăcie.

Numărul persoanelor care au murit, la ora redactării acestui articol, din cauza coronavirusului este 2.979. Peste 80.000 de persoane suferă de COVID-19. 

Foto: Profimedia Images

Infographic: The Countries Best And Worst Prepared For An Epidemic | Statista You will find more infographics at Statista

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici