Topul ţărilor cu cele mai multe cereri de rapel în România. Peste 25.000 de persoane şi-au completat schema de vaccinare

Peste 25.000 de persoane au cerut completarea schemei de vaccinare cu dozele administrate în străinătate, anunţă secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

1125 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor cu cele mai multe cereri de rapel în România. Peste 25.000 de persoane şi-au completat schema de vaccinare

Topul ţărilor cu cele mai multe cereri de rapel în România

25.014 persoane au solicitat completarea schemei de vaccinare cu dozele administrate în străinătate.

Datele au fost introduse în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări pe baza adeverinţelor care atestă că una dintre doze a fost făcută într-o altă ţară. Ulterior, cei care au dorit şi-au eliberat certificatul digital COVID-19 pentru călătorii rapide şi în siguranţă.

16.082 persoane au transmis documentele către Grupul Operaţional din Ministerului Sănătăţii, iar 8.932 au apelat la medicii şi asistentele din centrele de vaccinare.

Cifrele arată că cele mai multe solicitări - 17.105 - au venit din partea celor care s-au vaccinat cu prima doză în alte state din blocul comunitar şi din afara lui.

Topul primelor 10 ţări de unde au venit adeverinţele de vaccinare:

  • Regatul Unit - 12.196 cereri
  • SUA - 2.294
  • Italia - 1.891
  • Spania - 1.161
  • Germania - 1.159
  • Republica Moldova - 1.088
  • Canada - 748
  • Franţa - 579
  • Emiratele Arabe Unite - 445

Grupul Operaţional din Ministerul Sănătăţii a primite 32.273 de solicitări pentru diverse probleme, iar 31.193 dintre ele au fost deja rezolvate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici