Trei luni de la primul caz de coronavirus din România. Alexandru Rafila: Aştept cu nerăbdare cifrele de marţi/ UPDATE: Numărul infectărilor scade

România pare să fi intrat pe un trend descendent în ultimele zile în ceea ce priveşte numărul cazurilor de infectare, precum şi cel al deceselor. Autorităţile, care aşteptau raportările de marţi, au primit la ora 13.00 vestea bună că numărul infectărilor scade.

8264 afișări
Imaginea articolului Trei luni de la primul caz de coronavirus din România. Alexandru Rafila: Aştept cu nerăbdare cifrele de marţi/ UPDATE: Numărul infectărilor scade
UPDATE 
 
 
Cifrele arată bine pentru România, deocamdantă. Alexandru Rafila spunea că ziua de azi, marţi, 26 mai, va funcţiona ca un barometru al realităţii. În funcţiile de datele raportate marţi se poate trage o concluzie, afirma medicul Rafila.
 
”Aparent stăm bine, pentru că cifrele din săptămâna precedentă au fost în scădere. Am ajuns de la 1.320 de cazuri, undeva în jur de 200 de cazuri. Dar de două zile înregistrăm valori puţin mai mari. E consecinţa activităţilor sociale mai intense începând cu data de 15 mai. Aştept cu nerăbdare ziua de marţi (n.red. azi, 26 mai), pentru că ziua de mâine ar trebui să ne confirme un anumit trend. Noi avem aceste valori puţin mai mari, în jur de 200, 210 cazuri pentru zilele de sâmbătă şi de duminică, când se testează mai puţin, pentru că se trimit mai puţine probe către laboratoare. Şi atunci, mâine vom avea o cifră care să reflecte exact trendul, pentru că ziua de astăzi a fost o zi lucrătoare, probele provenind de la persoane suspecte – fie că discutăm de personal, fie de pacienţi care au simptomatologie respiratorie. Acestea au fost lucrate azi şi putem mâine să avem o concluzie mai bine conturată”, a declarat medicul Alexandru Rafila pentru Digi24.
 
Marţi, 26 mai 2020, are şi o altă însemnătate, dincolo de cea oferită de Alexandru Rafila. Astăzi se împlinesc trei luni de la confirmare primului caz de coronavirus raportat pe teritoriul României. Până acum, în acest interval, România a raportat 18.283 de cazuri de infectare, 1.205 decese, iar 11.630 de persoane au declarate vindecate şi externate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici