Tulpina Omicron se extinde în Europa. Două cazuri de infectare sunt confirmate în Anglia

  • Două persoane infectate cu Omicron, nouă tulpină a virusului SARS CoV-2, au fost descoperite în Anglia, au anunţat sâmbătă autorităţile britanice.
  • Noua tulpină a virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi mai contagioasă decât varianta Delta.
2426 afișări
Imaginea articolului Tulpina Omicron se extinde în Europa. Două cazuri de infectare sunt confirmate în Anglia

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron din sudul Africii au fost descoperite în Marea Britanie, a anunţat sâmbătă ministrul britanic al Sănătăţii, potrivit Sky News.

Sajid Javid a mai spus că în Chelmsford şi Nottingham, zonele în care au fost descoperite persoanele infectate, vor fi făcute teste pentru depistarea virusului.

Persoanele infectate cu Omicron s-au izolat împreună cu cei care locuiesc împreună cu ele. Cele două cazuri sunt legate, a precizat ministrul Sajid Javid.

Totodată, Marea Britanie a adăugat pe lista roşie încă patru ţări africane. Este vorba despre Angola, Mozambic, Malawi şi Zambia în cazul cărora restricţiile se aplică de duminică. Ministrul nu a exclus să fie anunţate şi alte restricţii.

„Am fost foarte clari că nu vom ezita să luăm noi măsuri dacă este nevoie”, a precizat Sajid Javid.

Prima dată, noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Europa, la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunţat autorităţile belgiene. Suspiciuni sunt şi la doua persoane din Germania şi Cehia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici