Tulpini cu mutaţia E484K au fost confirmate în România, la peste 900 de cazuri

  • Au fost indetificate 955 de cazuri cu tulpinile britanică, braziliană şi sud-africană de COVID.
  • Mutaţia E484K reduce eficienţa vaccinului.
  • 1.502 secvenţieri făcute în 6 laboratoare din România.
1626 afișări
Imaginea articolului Tulpini cu mutaţia E484K au fost confirmate în România, la peste 900 de cazuri

Tulpini cu mutaţia E484K au fost confirmate în România, la peste 900 de cazuri

955 de cazuri cu tulpinile britanică, braziliană şi sud-africană de COVID au fost confirmate în România. Dintre acestea, 27 de persoane au decedat.

Anunţul a fost făcut de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Colegii de la Aleph News au mai multe detalii despre datele transmise de INSP.

Din cele 1.502 secvenţieri efectuate în 6 laboratoare din România, până pe pata de 18 aprilie, au fost confirmate 948 de cazuri cu tulpina britanică, 5 cazuri cu tulpina sud-africană şi două cazuri cu tulpina braziliană. De asemenea, au fost identificate două cazuri cu o mutaţie care se află în proteina Spike, unul la varianta britanică şi altul la varianta braziliană.

Mutaţia este cunoscută sub denumirea E484K. Ea nu reprezintă noua variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană, apoi braziliană iar, mai recent, la cea britanică. Potrivit studiilor, această mutaţie pare să aibă rezistenţă mai mare la anticorpii generaţi de vaccin, reducând astfel eficienţa vaccinurilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici