UE propune prelungirea până la 30 iunie 2023 a utilizării certificatului digital COVID

Comisia Europeană a propus miercuri o prelungire până la 30 iunie 2023 a certificatelor digitale UE pentru COVID-19.

1031 afișări
Imaginea articolului UE propune prelungirea până la 30 iunie 2023 a utilizării certificatului digital COVID

UE propune prelungirea până la 30 iunie 2023 a utilizării certificatului digital COVID

"Virusul continuă să circule în Europa şi, în acest stadiu, nu este posibil să se determine impactul unei posibile creşteri a numărului de infecţii în a doua jumătate a anului 2022 sau al apariţiei unor noi variante", a precizat organismul executiv al UE într-un comunicat.

Permisul digital facilitează călătoriile între ţările UE şi alte ţări membre ale spaţiului Schengen, dovedind că un călător a fost vaccinat, a fost testat negativ în ultimele 48 de ore sau s-a trecut prin boală.

"Fără această extindere, riscăm să avem multe decizii luate la nivel naţional ce sunt divergente şi duc la confuzii şi obstacolele", a declarat comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, într-un comunicat.

Parlamentul European şi statele membre  trebuie să dea undă verde proiectului în următoarele luni.

UE a introdus certificatul digital la 1 iulie 2021. În plus faţă de cele 27 de state membre ale UE, 33 de ţări şi teritorii s-au alăturat sistemului de certificate digitale al blocului comunitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici