Un medic de familie din Călăraşi anunţă că scoate din listă presoanele care refuză vaccinarea

Un medic de familie din judeţul Călăraşi anunţă, într-o postare pe Facebook, că va scoate din lista sa persoanele care refuză vacccinarea, invocând un articol de lege care arată că asiguraţii au obligaţia să respecte cu stricteţe tratamentul şi indicaţiile medicului.

4342 afișări
Imaginea articolului Un medic de familie din Călăraşi anunţă că scoate din listă presoanele care refuză vaccinarea

Sursa foto: Facebook / Catalin Petrencic

„Asiguraţii, conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligaţia "să respecte cu stricteţe tratamentul şi indicaţiile medicului".

Conform acestui acrticol de lege, ANUNŢ PUBLIC de acum că TOATE PERSOANELE ÎNSCRISE LA MINE CARE REFUZĂ VACCINAREA ANTI-COVID 19, VOR FI SCOASE DE PE LISTA MEA DE MEDIC DE FAMILIE.

Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienţii care nu cred în recomandările pe care le fac. Persoanele care refuza vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă. În cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări şi nu am avut reacţii adverse decât foarte puţine şi minore.

Cred în vaccinuri, chiar şi în cele nou apărute sau schimbate în aceşti ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activităţii de prevenţie. În toţi aceşti ani am avut o singura persoana care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil şi i-am cerut să-i ia fişa şi să se mute la alt medic. Ceea ce a şi făcut.”, a postat medicul Cătălin Petrencic.

Conform paginii de Facebook, medicul Cătălin Petrencic este din Piteşti şi trăieşte în comuna Mânăstirea din jud. Călăraşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici