Un nou semnal de alarmă privind Omicron: Ideea că totul va fi bine este iresponsabilă

  • Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei, trage un semnal de alarmă privind Omicron
  • El avertizează că situaţia în România va fi „albastră” şi desfiinţează teoria potrivit căreia totul va fi bine deoarece virusul este mai puţin patoge
3109 afișări
Imaginea articolului Un nou semnal de alarmă privind Omicron: Ideea că totul va fi bine este iresponsabilă

Un nou semnal de alarmă privind Omicron: Ideea că totul va fi bine este iresponsabilă

„Vine valul 5. Nu va faceţi nici o iluzie că nu va veni, şi că România va rămâne verde. Nu, evoluţia în următoarele zile va fi că tricolorul: galbenă, roşie, pentru că în final situaţia să devină albastră”, este opinia cercetătorului român.

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei, explică de ce crede că situaţia va deveni „albastră” în România.

„Ideea că ţările dezvoltate fac valul 5 aşa cum îl fac deoarece sunt foarte vaccinate şi vaccinul favorizează infecţia este tâmpită. Nu mai are rost să o discutăm. Uitaţi-vă cum au mers lucrurile în Republica Sud-Africană, unde populaţia nu era tocmai vaccinată. Ideea că totul va fi bine, pentru că virusul este mai puţin patogen (ceea ce, din toate datele care se acumulează în prezent, pare adevărat) este iresponsabilă. Forţa virozelor respiratorii stă în numere. Iar ceea ce se vede în prezent, este că vom avea de operat cu numere mari şi chiar foarte mari. Ideea că populaţia României a fost imunizată masiv în valul 4 şi de aceea nu vom avea nici o problema cu valul 5 este de asemenea greşită şi nefundamentata prin nimic”, a explicat Cristian Apetrei.

Cercetătorul român mai spune că situaţia este agravată de faptul că românii nu se vaccinează în număr mare. Populaţia în vârstă este cea mai expusă deoarece refuză să se imunizeze, arată Apetrei care face o comparaţie cu situaţia din SUA unde „vaccinurile au prevenit peste 1.1 milioane de decese şi 10.3 milioane de spitalizări”.

„Sunt nişte cifre care ar trebui să dea de gândit. Celor care pot să gândească. În schimb, în România, unde, în loc să purceadă la vaccinare, populaţia s-a apucat de studiul temeinic al virologiei ştiinţifico-fantastice, luna Octombrie a fost cea mai mortală de la primul război mondial încoace.... În această situaţie, relaxarea din noiembrie-decembrie apare desprinsă din piesele de teatru ale lui Eugen Ionescu şi Guillaume Apollinaire, adică absurdă şi suprarealistă în acelaşi timp. Şi mă tem că va avea soarta lui Apollinaire care, după ce a scăpat cu viaţă la primirea unui glonţ în cap în primul război mondial, a murit în valul 2 al gripei spaniole. De gripă”, a precizat profesorul de boli infecţioase şi microbiologie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici