Un oficial OMS spune că nu poate forţa China să ofere mai multe informaţii despre originile COVID-19

  • Există teorii care spun că virusul s-a răspândit de la animale la oameni, posibil de la lilieci, sau că a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China.
  • Membrii unei echipe a OMS care a vizitat China la începutul acestui an, încercând să descopere originile COVID-19, au declarat că nu au avut acces la toate datele, alimentând dezbaterea continuă asupra transparenţei ţării faţă de acest subiect.
466 afișări
Imaginea articolului Un oficial OMS spune că nu poate forţa China să ofere mai multe informaţii despre originile COVID-19
Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat luni că OMS nu poate obliga China să divulge mai multe date despre originile COVID-19, adăugând în acelaşi timp că va propune studii necesare pentru a înţelege unde a apărut virusul la „următorul nivel”, relatează Reuters. 
 
Întrebat despre modul în care OMS va „determina China să fie mai deschisă faţă de subiectul legat de originile Covid, Mike Ryan, directorul programului de urgenţă al agenţiei, a declarat că „OMS nu are puterea de a obliga pe nimeni în acest sens.”
 
"Ne aşteptăm pe deplin la cooperarea, contribuţia şi sprijinul tuturor statelor noastre membre în acest demers," a spus Ryan.
 
Există teorii care spun că virusul s-a răspândit de la animale la oameni, posibil de la lilieci, sau că a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China. 
 
Membrii unei echipe de experţi a OMS care au vizitat China la începutul acestui an, încercând să descopere originile COVID-19, au declarat că nu au avut acces la toate datele, alimentând dezbaterea continuă asupra transparenţei ţării faţă de acest subiect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici