Un studiu britanic analizează efectele medicamentelor pentru scleroză multiplă asupra COVID-19

  • Un medicament pentru scleroză multiplă reduce riscul de a face o formă gravă de COVID-19
  • Pentru studiu, o parte din pacienţi au primit medicamentul, o parte placebo
  • Studiul este publicat în jurnalul The Lancet Respiratory Medicine
586 afișări
Imaginea articolului Un studiu britanic analizează efectele medicamentelor pentru scleroză multiplă asupra COVID-19

Un studiu britanic analizează efectele medicamentelor pentru scleroză multiplă asupra COVID-19

Misterioase sunt căile… medicamentelor. Cercetătorii britanici spun că un medicament folosit pentru tratamentul pacienţilor cu scleroză multiplă reduce riscul de a face o formă gravă pentru COVID-19.  Aceştia au descoperit că noua versiune experimentală a interferonului beta-1a, a companiei britanice de biotehnologie Synairgen, a crescut şansele de recuperare în rândul pacienţilor internaţi cu COVID-19, într-un studiu de fază 2. Mai exact, a redus şansele de a dezvolta o formă severă, sau de a muri cu 79%.

Ca să înţelegi mai bine, 48 de pacienţi au primit medicamentul, 50 au primit placebo. După două săptămâni, 44% din pacienţii care au primit medicamentul s-au recuperat, comparativ cu 22% în cazul celor care au primit placebo.

Experţii spun că este nevoie de o fază 3 a studiului pentru a vedea dacă va putea fi folosit în viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici