Un virus modificat genetic în laborator ar putea fi soluţia pentru vaccinul împotriva coronavirusului. A fost testat cu succes pe şoareci

O echipă de cercetători americani de la Universitatea din Iowa oferă speranţe că descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului este aproape.

3444 afișări
Imaginea articolului Un virus modificat genetic în laborator ar putea fi soluţia pentru vaccinul împotriva coronavirusului. A fost testat cu succes pe şoareci

Un virus modificat genetic în laborator ar putea fi soluţia pentru vaccinul împotriva coronavirusului. A fost testat cu succes pe şoareci

Oamenii de ştiinţă au modificat în laborator o versiune a virusului paragripal pe care au folosit-o pe post de vaccin pentru MERS, un coronavirus similar cu SARS-CoV2-2. Virusul modificat genetic provoacă tuse la câini, dar este inofensiv pentru oameni.
 
Virusul a fost inoculat şi testat cu rezultate foarte bune pe şoareci, informează DailyMail. Rezultatele le dau speranţe oamenilor de ştiinţă că în curând vor descoperi vaccinul potrivit pentru noul coronavirus.
 
Paul McCray, şeful echipei de cercetători din Iowa, este de părere că vaccinul care a dat rezultate în tratarea MERS poate funcţiona şi în cazul COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici