Un virusolog român recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru persoanele cu probleme medicale

Un cercetător român de la Institutul de virologie The Wistar Institute din Philadelphia, SUA, recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru persoanele care au boli ce le afectează sistemul imunitar.

1444 afișări
Imaginea articolului Un virusolog român recomandă o doză de vaccin la fiecare 4 luni pentru persoanele cu probleme medicale

Virusologul Costel Atanasiu arată că doza 3 a vaccinului anti-COVID este recomandată tuturor persoanelor care au probleme cu sistemul imunitar din cauza unor boli.

„Booster şi doza 3 pentru COVID nu înseamnă acelaşi lucru. Boosterul se foloseşte pentru persoanele sănătoase care au făcut în prealabil două doze. Doză 3 este pentru persoanele imunocompromise (inclusiv pentru cei cu cancer care sunt sub tratament). Boosterul este în general o jumătate de doză, pe când doză 3 este făcută cu doză întreagă... Dacă vă aduceţi aminte, la început boosterul nu a fost aprobat pentru toată lumea. Cei imunocompromişi au primit însă imediat aprobarea pentru doza 3”, a explicat specialistul pe Facebook.

Persoanele cu probleme medicale ar trebui să se imunizeze periodic, consideră Atanasiu.

„Persoanele imunocompromise au un sistem imunitar foarte slab, motiv pentru care celulele B şi T specifice generate sunt foarte puţine. Ei ar trebui practic să facă un vaccin la fiecare 3-4 luni că să fie în siguranţă”, a precizat cercetătorul Costel Atanasiu.

Potrivit statisticilor, 2.330.498 de români au făcut doza a treia a vaccinului anti-COVID. În total, de la 27 decembrie 2020, în România au fost utilizate 16.360.071 de doze de vaccin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici