Ungaria trece prin cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei COVID-19. Viktor Orban: „Am doar veşti proaste”

  • Ungaria intră în cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei.
  • În următoarele două săptămâni spitalele vor fi supuse unei presiuni ca niciodată, a avertizat premierul Ungariei, Viktor Orban.
16492 afișări
Imaginea articolului Ungaria trece prin cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei COVID-19. Viktor Orban: „Am doar veşti proaste”

„Am doar veşti proaste”, a spus Orban într-un videoclip pe Facebook, conform Reuters.

„Ne confruntăm cu cele mai dificile două săptămâni de la începutul pandemiei. Numărul infecţiilor creşte brusc şi va continua să crească din cauza noilor tulpini”, a afirmat Orban.

Joi, Ungaria a înregistrat 4.385 noi infecţii, cel mai mare număr din acest an.

Guvernul Ungariei a prelungit măsurile de izolare parţială până la 15 martie, conform şefului de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

Următoarele două săptămâni vor fi „extrem de dificile”, a spus şi acesta, adăugând că ritmul vaccinărilor se va accelera în condiţiile în care s-a început folosirea vaccinului chinezesc Sinopharm, de miercuri.

Gergely Gulyas a adăugat că premierul Orban va fi vaccinat cu Sinopharm săptămâna viitoare.

Ungaria, cu o populaţie de aproximativ 10 milioane, a raportat 414.514 cazuri de la începutul pandemiei, cu 14.672 decese.

Până în prezent, puţin peste jumătate de milion de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Toate şcolile gimnaziale au fost închise din 11 noiembrie, la fel ca hotelurile şi restaurantele, iar adunările au fost interzise.

Ungaria a devenit miercuri prima ţară din Uniunea Europeană care a început folosirea vaccinului chinez Sinopharm, după ce a folosit la vaccinare deja serul Sputnik V din Rusia, fără aprobare oficială în UE.

Aceste vaccinuri sunt folosite alături de Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Potrivit biroului de statistică ungar, a crescut disponibilitatea de vaccinare, în februarie 40% din populaţie afirmând că internţionează să se vaccineze, iar 26% că ar putea face asta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici