Uniunea Europeană ar putea renunţa la vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson. Când s-ar putea întâmpla

  • Uniunea Europeană vrea să renunţe la vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson anul viitor.
  • Uniunea Europeană va utiliza doar vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna.
  • Serurile produse de Sanofi şi Novavax ar trebui să apară pe piaţă în lunile următoare.
2655 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană ar putea renunţa la vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson. Când s-ar putea întâmpla
Uniunea Europeană vrea să ia măsuri după apariţia cazurilor de tromboză apărute la persoanele vaccinate cu serurile de la AstraZeneca şi Johnson&Johnson, notează Le Figaro.
 
În acest context, ministrul Industriei din Franţa a spus că cele 27 de ţări ale blocului comunitar ar putera renunţa la cele două vaccinuri anul viitor, utilizându-le doar pe cele produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna.
 
”Aceasta este cea mai mare probabilitate”, a afirmat Agnès Pannier-Runacher, confirmând informaţiile publicate în mass-media italiană. Discuţiile privind noile contracte pentru anul viitor nu au fost iniţiate cu Johnson&Johnson şi AstraZeneca, ci doar cu companiile americane şi cea germană, a adăugat ministrul.
 
Astfel, Uniunea Europeană ar putea utiliza doar vaccinurile ARN mesager, care „funcţionează foarte bine” şi au puţine efecte secundare. Alte seruri produse de Sanofi şi Novavax ar trebui să apară în lunile următoare.
 
Ministrul francez a spus că demararea campaniei de vaccinare în Europa a fost intârziată, în principal, de o chestiune de finanţare a cercetării. 
 
"Am avut mai puţine doze decât Statele Unite, deoarece Statele Unite au investit în cercetare încă din martie 2020, şi nu am avut acest instrument pentru a finanţa masiv studiile clinice," a explicat Agnes Pannier-Runacher.
 
Danemarca este prima ţară din Europa care a renunţat definitiv la vaccinul AstraZeneca din cauza cazurilor de cheaguri de sânge. De asemenea, compania Johnson&Johnson a anunţat că va suspenda deocamdată implementarea serului său în Europa, după ce SUA a renunţat, momentan, la utilizarea acestuia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici