Constanţa iese din carantină, după 42 de zile. Rata de incidenţă a cazurilor a scăzut semnificativ

  • Oraşul Constanţa iese vineri, de la ora 20.00, din carantină, după 42 de zile.
  • Potrivit autorităţilor, rata de incidenţă a cazurilor de Covid-19 în oraş este de 4,42 la mia de locuitori.
  • În 4 decembrie , incidenţa a fost de peste 10 la mia de locuitori.
9077 afișări
Imaginea articolului Constanţa iese din carantină, după 42 de zile. Rata de incidenţă a cazurilor a scăzut semnificativ

„După 42 de zile în care a fost sub carantină zonală, municipiul Constanţa revine la restricţiile specifice stării de alertă, actualizată prin Hotărâre de Guvern. Ieşirea din carantină se va face începând cu ora 20.00. Astfel, cetăţenii municipiului, dar şi cei care tranzitează sau se află în Constanţa, nu vor mai fi nevoiţi să completeze declaraţii pe propria răspundere, în intervalul orar 5.00 – 23.00. Vor rămâne în vigoare restricţiile de circulaţie existente la nivelul întregului teritoriu naţional, în intervalul 23.00 – 5.00”, a anunţat, printr-un comunicat, Prefectura Constanţa.

Conform acestuia, ieşirea municipiului Constanţa din carantină înseamnă şi ridicarea restricţiilor impuse pentru centrele comericale. Astfel, începând de sâmbătă, acestea vor putea funcţiona şi în zilele de weekend şi în sărbătorile legale. Programul de funcţionare se va încheia, cel mai târziu, la ora 21.00.

„Activitatea unităţilor de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă. Acestea îşi vor relua funcţionarea, dar doar pe terase, măsură care, de altfel, se aplică la nivelul întregului judeţ, întrucât recent a fost constatată oficial de CJSU rata de incidenţă de peste 3/1.000 locuitori pe judeţul Constanţa”, a mai transmis Prefectura Constanţa.

Vineri, rata de incidenţă în oraşul Constanţa este de 4,42. Aceasta a scăzut constant în ultimele săptămâni, cu precădere în ultimul ciclu de carantină propus de CJSU şi avizat de autorităţile centrale.

Pe 20 noiembrie, ziua în care municipiul a intrat în carantină, rata de incidenţă era de 9,35. La începutul celui de-al doilea ciclu de carantină, pe 4 decembrie, rata de incidenţă a consemnat o creştere – 10,33. Iar pe data de 18 decembrie, când Constanţa a pornit în a treia etapă de carantină, rata înregistra un indice de 8,65.

„Am avut parte de o lună şi jumătate cum nu şi-a dorit cineva vreodată. Ştiu că a fost frustrant pentru mulţi constănţeni să se simtă limitaţi, obligaţi să respecte nişte prevederi dure. Dar a fost singura soluţie pentru revenirea la o stabilitate. Măsurile au avut un caracter gradual, astfel încât, după fiecare nou pachet de măsuri sau după fiecare intensificare a acestora, să putem evalua rezultatele şi să decidem dacă este nevoie, sau nu, de pasul următor. Sunt conştient că Instituţia Prefectului nu a câştigat capital de imagine, nu a împăcat multă lume, dar nu acesta este obiectivul nostru. Rolul autorităţilor este să ia măsurile necesare siguranţei cetăţeanului, chiar dacă acestea, uneori, sunt nepopulare. Iar, pe această cale, le transmit constănţenilor să fie în continuare resposabili, pentru că ameninţarea nu a trecut. Dacă rata de infectare va creşte, din nou, nu excludem reintrarea în carantină”, a declarat Silviu – Iulian Coşa, prefectul judeţului Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici