Vaccinarea personalului MAI aflat în linia întâi începe vineri, la Spitalul „Dimitrie Gerota”

  • Vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului MAI aflat în linia întâi începe vineri, la ora 13.00, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală.
  • Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.
896 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea personalului MAI aflat în linia întâi începe vineri, la Spitalul „Dimitrie Gerota”

„Mâine, 15 ianuarie 2021, începând cu ora 13.00, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti, începe vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului MAI aflat în linia I”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, activitatea se încadrează în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

De vineri începe a doua etapă a campaniei de vaccinare. Vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidenţiale, adulţii de peste 65 de ani, adulţii care suferă de boli cronice şi persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale.

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA).

Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscrişi. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalităţi:

  • prin intermediul oricărui alt medic de familie;
  • prin call center la numărul de telefon 021.9462;
  • prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalităţi:

  • prin intermediul medicilor de familie;
  • individual, prin intermediul platformei (vaccinare-covid.gov.ro/auth/login">https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
  • prin contul unui aparţinător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
  • prin call center 021.9462;
  • prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici