Vaccinul Johnson&Johnson ajunge şi în România. Gheorghiţă: Vom primi câteva zeci de mii de doze în aprilie

România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson în a doua parte a lunii aprilie, a anunţat, joi, preşedintele Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţii privind Vaccinarea (CNCAV).

1694 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Johnson&Johnson ajunge şi în România. Gheorghiţă: Vom primi câteva zeci de mii de doze în aprilie

Gheorghiţă a anunţat, la Antena 3, că se aşteaptă ca România să primească vaccinul monodoză în a doua jumătate a lunii aprilie.

„Ne aşteptăm ca în a doua parte a lunii aprilie să primim primele doze, în acelaşi timp în care vor primi şi celelalte ţări membre ale UE. Nu estimăm că vom primi un număr mare de doze, însă avantajul net este că se administrează o singură doză, or din acest punct de vedere, vaccinul va fi o uşurare atât pentru persoanele care se prezintă la vaccinare, cât şi pentru organizarea efectivă a vaccinării. Se face o singură doză şi teoretic la un interval de 14 zile după ar trebui să avem răspuns imun protector”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat câte doze va primi România în mod concret, preşedintele CNCAV a spus: „câteva zeci de mii anticipăm”.

CITEŞTE ŞI care este limita de vârstă pentru administrarea vaccinului Janssen, produs de Johnson&Johnson

Un lot de vaccin AstraZeneca, folosit în alte ţări, este suspectat că a determinat la mai multe persoane apariţia unor cheaguri de sânge. Mai multe ţări din Europa, între care Italia, Danemarca şi Austria, au suspendat sau iau în considerare suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că România nu a primit doze din acel lot de vaccin anti-COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici