Limita de vârstă pentru administrarea vaccinului Janssen, produs de Johnson&Johnson

  • Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat acordarea unei autorizaţii pentru introducerea pe piaţă a vaccinului Janssen, produs de Johnson&Johnson, pentru persoane cu vârsta minimă de 18 ani.
  • CNCAV transmite că vaccinul anti-COVID are efecte secundare uşoare sau moderate şi tranzitorii.
  • Siguranţa şi eficacitatea vaccinului vor continua să fie monitorizate pe măsură ce va fi utilizat în întreaga Uniune Europeană.
6285 afișări
Imaginea articolului Limita de vârstă pentru administrarea vaccinului Janssen, produs de Johnson&Johnson

După o evaluare amănunţită, Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA a conchis că datele privind vaccinul îndeplinesc criteriile de eficacitate, siguranţă şi calitate. Vaccinul Janssen este al patrulea vaccin recomandat în UE pentru prevenirea COVID-19, a transmis, joi, Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţii prvind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV).

„Autorităţile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opţiune de a combate pandemia şi de a proteja vieţile şi sănătatea cetăţenilor lor”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA, adăugând: „Acesta este primul vaccin care poate fi utilizat ca doză unică ”.

Analiza datelor din studiile clinice arată o reducere de 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19, după două săptămâni, la persoanele care au primit vaccin COVID-19 Janssen (116 cazuri din 19.630 persoane), comparativ cu persoanele cărora li s-a administrat placebo (348 din 19.691 persoane).

Efectele secundare ale vaccinului COVID-19 Janssen din studiu au fost de obicei uşoare sau moderate si tranzitorii, durata lor fiind de maxim cateva zile.

Siguranţa şi eficacitatea vaccinului vor continua să fie monitorizate pe măsură ce va fi utilizat în întreaga Uniune Europeană, prin sistemul de farmacovigilenţă al UE şi studii suplimentare efetuate de către companie şi autorităţile europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici