Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză

  • Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, joi, vaccinul anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson.
  • Vaccinul Johnson&Johnson, al patrulea aprobat în Uniunea Europeană, este primul care se administreză într-o singrură doză.
  • Potrivit unui studiu clinic mondial, vaccinul are o eficienţă de 85% împotriva cazurilor severe de COVID-19.
1369 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, joi, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson, transmite DPA.

Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.

EMA este organismul internaţional care aprobă utilizarea vaccinului în Uniunea Europeană.

Acesta este al patrulea vaccin dezvoltat şi aprobat în UE, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, dar singurul care se administrează în doză unică.

Un studiu clinic la nivel mondial a arătat că vaccinul Johnson&Johnson a fost 66% eficient în prevenirea diferitelor variante de coronavirus şi 85% eficient împotriva cazurilor severe.

Vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson, primul care se administrează într-o singură doză, a fost aprobat oficial în SUA la finalul lunii februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici