Vaccinul Pfizer vs. vaccinul Moderna: Asemănări şi deosebiri între cele două seruri anti COVID-19

  • Procentul de eficienţă în cazul Pfizer este de 95 % şi de 94.1% la vaccinul Moderna
  • Ambele vaccinuri se administreză în două doze, Pfizer la un interval de 21 de zile, iar Moderna la 28
  • În cazul ambelor vaccinuri nu sunt studii în legătură cu sarcina sau alăptarea
20937 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Pfizer vs. vaccinul Moderna: Asemănări şi deosebiri între cele două seruri anti COVID-19

Între Pfizer şi Moderna sunt câteva asemănări şi deosebiri pe care toată lumea trebuie să le ştie. Mâine va ajunge în ţară şi serul Moderna, iar de vineri ar trebui să înceapă a doua etapă de vaccinare.

Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager. Prin această tehnologie, corpul tău învaţă să dezvolte anticorpi care să lupte cu virusul. Procentul de eficienţă în cazul Pfizer este de 95 % şi de 94.1% la vaccinul Moderna.

„Vaccinul Moderna este destinat persoanelor cu vârsta mai mare de 18 ani. Rezultatul studiului a conchis că, după două injecţii, nivelul de anticorpi creşte şi, de asemenea, celulele T au un răspuns imun bun. Eficacitatea se dovedeşte a fi de 94,1 la sută”, spune preşedintele Comitetului de Evaluare a Medicamentelor.

Dacă primul vaccin este recomandat celor peste 16 ani, Moderna se poate administra începând cu vârsta de 18 ani. Ambele vaccinuri se administreză în două doze, Pfizer la un interval de 21 de zile, iar Moderna la 28. De asemenea, în cazul ambelor vaccinuri lipsesc studiile în legătură cu sarcina sau trecerea substanţelor din compoziţie în laptele matern.

Nu au fost înregistrate reacţii adverse puternice la niciunul din cele două vaccinuri. Cele mai întâlnite simptome uşoare au fost durerile în braţ, la locul administrării, oboseala, durerile de cap, frisoane, dureri musculare şi articulare.

Oamenii nu vor putea alege cu care dintre cele două seruri vor fi vaccinaţi. Doctorii de familie sunt cei care vor lua această decizie.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici