- Home
- Coronavirus
- (12.01.2021, 15:46)
- Mihaela Chirca
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Revolutions
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Vaccinul Pfizer vs. vaccinul Moderna: Asemănări şi deosebiri între cele două seruri anti COVID-19
- Procentul de eficienţă în cazul Pfizer este de 95 % şi de 94.1% la vaccinul Moderna
- Ambele vaccinuri se administreză în două doze, Pfizer la un interval de 21 de zile, iar Moderna la 28
- În cazul ambelor vaccinuri nu sunt studii în legătură cu sarcina sau alăptarea
14465 afişări

Între Pfizer şi Moderna sunt câteva asemănări şi deosebiri pe care toată lumea trebuie să le ştie. Mâine va ajunge în ţară şi serul Moderna, iar de vineri ar trebui să înceapă a doua etapă de vaccinare.
Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager. Prin această tehnologie, corpul tău învaţă să dezvolte anticorpi care să lupte cu virusul. Procentul de eficienţă în cazul Pfizer este de 95 % şi de 94.1% la vaccinul Moderna.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Bill Gates, fermier pe ascuns. Portofoliul imens de terenuri agricole cumpărate în secret
-
Alegerile pentru şefia partidului german CDU s-au încheiat. Aliatul lui Merkel, Armin Laschet, a câştigat
-
Ion Cristoiu: Cine nu se va vaccina va fi un paria în Europa, un cetăţean de mâna a doua
-
Coronavirus în România LIVE UPDATE 16 ianuarie. Peste 3.000 cazuri noi de infectare şi 66 decese. Bilanţ COMPLET
„Vaccinul Moderna este destinat persoanelor cu vârsta mai mare de 18 ani. Rezultatul studiului a conchis că, după două injecţii, nivelul de anticorpi creşte şi, de asemenea, celulele T au un răspuns imun bun. Eficacitatea se dovedeşte a fi de 94,1 la sută”, spune preşedintele Comitetului de Evaluare a Medicamentelor.
Dacă primul vaccin este recomandat celor peste 16 ani, Moderna se poate administra începând cu vârsta de 18 ani. Ambele vaccinuri se administreză în două doze, Pfizer la un interval de 21 de zile, iar Moderna la 28. De asemenea, în cazul ambelor vaccinuri lipsesc studiile în legătură cu sarcina sau trecerea substanţelor din compoziţie în laptele matern.
Nu au fost înregistrate reacţii adverse puternice la niciunul din cele două vaccinuri. Cele mai întâlnite simptome uşoare au fost durerile în braţ, la locul administrării, oboseala, durerile de cap, frisoane, dureri musculare şi articulare.
Oamenii nu vor putea alege cu care dintre cele două seruri vor fi vaccinaţi. Doctorii de familie sunt cei care vor lua această decizie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.







ULTIMA ORǍ
vezi mai multe