Vaccinul Sputnik V din Rusia oferă o eficienţă împotriva coronavirusului de aproape 92% după studiile clinice

  • Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o protecţie de aproximativ 92% împotriva coronavirusului.
  • Sputnik V oferă şi o protecţie completă împotriva cazurilor moderate sau severe de Covid-19.
  • Vaccinul foloseşte un virus de tip rece, conceput pentru a fi inofensiv, ca purtător pentru a livra un mic fragment al coronavirusului către corp.
2009 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Sputnik V din Rusia oferă o eficienţă împotriva coronavirusului de aproape 92% după studiile clinice

Vaccinul Sputnik din Rusia oferă o eficienţă de aproape 92% după studiile clinice

Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o protecţie de aproximativ 92% împotriva coronavirusului, potrivit rezultatelor studiilor din stadiul târziu publicate în ”The Lancet,” notează BBC.
 
De asemenea, vaccinul oferă o protecţie completă împotriva cazurilor moderate sau severe de Covid-19.
 
Vaccinul Sputnik V a fost întâmpinat cu multă îndoială, fiind aprobat înainte ca datele finale ale studiului să fie publicate.
 
Acum, vaccinul dezvoltat de Rusia duce numărul total al serurilor a căror eficacitate este mai mare de 90% la trei, după cele produse Pfizer şi Moderna.
 
Vaccinul Sputnik V funcţionează într-un mod similar cu jabul Oxford / AstraZeneca dezvoltat în Marea Britanie şi vaccinul Janssen dezvoltat în Belgia.
 
Foloseşte un virus de tip rece, conceput pentru a fi inofensiv, ca purtător pentru a livra un mic fragment al coronavirusului către corp.
 
Expunerea în siguranţă a corpului la o parte din codul genetic al virusului îi permite să recunoască ameninţarea şi să înveţe să o combată, fără a risca să se îmbolnăvească.
 
După vaccinare, organismul începe să producă anticorpi special adaptaţi la coronavirus.
 
Dar, spre deosebire de alte vaccinuri similare, vaccinul Sputnik V utilizează două versiuni uşor diferite pentru prima şi a doua doză.
 
Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya din Rusia, centrul de cercetare virologică de stat care a dezvoltat vaccinul, a declarat că rezultatele au fost o „realizare monumentală” şi „un mare succes în lupta împotriva pandemiei globale Covid-19”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici