- Home
- Coronavirus
- (14.02.2021, 15:19)
- Petronela Axinte
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinul universal, inamicul tuturor tulpinilor SARS-CoV-2. Prof. Virgil Păunescu, despre cel mai eficient vaccin anti COVID-19
- Un vaccin universal poate neutraliza toate tulpinile coronavirusului
- Glaxo şi CureVac lucrează la un vaccin pentru mai multe tulpini
- Scancell a avut rezultate bune cu un ser care ţinteşte nucleul coronavirusului
42390 afișări

FOTO: Profimedia
Avem mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, dar există deja şi mai multe mutaţii ale virusului. Iar specialiştii spun că serurile actuale nu ne protejează la fel de bine împotriva noilor tulpini. De aceea, cercetătorii de la Universitatea Nottingham lucrează la un vaccin universal.
Iată ce spune profesorul Virgil Păunescu, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, despre cum ar trebui să fie un ser eficient.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum să devii miliardar. „Calea visatorului”, cea mai ușoară modalitate de a te îmbogăți, dar și cea mai grea
-
Volodimir Zelenski a recunoscut că forţele Kievului s-au retras din Lisiciansk, dar promite că va recâştiga controlul asupra zonei cu ajutorul armelor occidentale
-
Cursele de agrement pe Bega s-au reluat după 30 de ani. Cât costă o plimbare de la Timişoara la SînMihaiu
-
O româncă a fost ucisă de un rechin în Egipt, în Marea Roşie. Este al doilea caz în mai puţin de 24 de ore
„Ţinta oricărui vaccin sunt proteinele virale: ori proteinele de suprafaţă, dacă vrem să dezvoltăm şi să obţinem anticorpi, în principal, ori proteinele de suprafaţă şi proteinele de structură, cum sunt proteinele de membrană, sau proteinele din interiorul virusului, care fac obiectul, în special, al limfocitelor T citotoxice”, explică el.
Vaccinurile existente pe piaţă ţintesc proteina Spike, dar cercetătorii încearcă acum o altă variantă. Un vaccin care să ţintească proteinele din nucleul viral, mai puţin predispuse la mutaţii.
Mult mai eficient, spune profesorul Păunescu, ar fi un vaccin de generaţia a II-a.
„Vaccinuri bazate pe limfocite T, cu memorie imună de 17-18 ani. În momentul de faţă, majoritatea vaccinurilor sunt concentrate pe proteina Spike, pe imunoglobuline, pe dezvoltarea de imunoglobuline care nu au o protecţie mai lungă de un an de zile, după cum se ştie”, adaugă Virgil Păunescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe