Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Începând cu 4 ianuarie ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi

  • Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, spune că din 4 ianuarie ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi.
  • Numărul total al persoanelor vaccinate, începând cu data de 27 decembrie 2020, a ajuns la 13.242.
2078 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Începând cu 4 ianuarie ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, spune că din 4 ianuarie ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1", a declarat, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a adăugat că de luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele peste 370 de centre de vaccinare destinate personalului medical, „ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România".

Sâmbătă, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat că 1.586 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în România, în ultimele 24 de ore.

Numărul total al persoanelor vaccinate, începând cu data de 27 decembrie 2020, a ajuns la 13.242.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrată o singură reacţie adversă, comună şi minoră, iar de la începutul campaniei de vaccinare numărul reacţiilor adverse a ajuns la 27. Dintre acestea, 4 au fost reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 23 au fost reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici