Valul 4 în România. INSP: 92,6% din decesele ultimei săptămâni au fost la persoane nevaccinate

92,6 la sută din decesele raportate în săptămâna 27 septembrie - 3 octombrie au fost înregistrate la persoane nevaccinate, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

1076 afișări
Imaginea articolului Valul 4 în România. INSP: 92,6% din decesele ultimei săptămâni au fost la persoane nevaccinate

Valul 4 în România. INSP: 92,6% din decesele ultimei săptămâni au fost la persoane nevaccinate

Potrivit raportului INSP, 92.6% din decesele înregistrate în săptămâna 27 septembrie - 3 octombrie au fost la persoane nevaccinate.

De asemenea, în aceeaşi perioadă 73,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Aproape o treime, respectiv 31,4%, din cazuri, au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova, iar un sfert, respectiv 25,6%, din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova.

De la începutul pandemiei până în prezent, unul din 82 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Din totalul deceselor, 85,8% au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbaţi.

94,4% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici