Veste încurajatoare. Raed Arafat exclude lockdown-ul total în valul 4: Aplicăm măsuri care să limiteze răspândirea virusului

  • Secretarul de stat Raed Arafat exclude eventualitatea unui lockdown total în valul 4 al pandemiei.
  • Pe de altă parte, Arafat anunţă că autorităţile încearcă să nu se mai bazeze exclusiv pe spitalele COVID şi spune că pentru infectarea cu varianta Delta este de ajuns un contact de 2-3 minute fără mască.
1931 afișări
Imaginea articolului Veste încurajatoare. Raed Arafat exclude lockdown-ul total în valul 4: Aplicăm măsuri care să limiteze răspândirea virusului

Veste încurajatoare. Raed Arafat exclude lockdown-ul total în valul 4: Aplicăm măsuri care să limiteze răspândirea virusului

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus, marţi, într-o declaraţie de presă, că în acest moment sunt 340 de paturi în secţiile ATI ale spitalelor pentru adulţi şi 110 pentru copii. Paturile în care se îngrijesc copii pot ajunge la 1.600, dar pot fi trataţi şi în secţiile pentru adulţi.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că autorităţile încearcă să nu se mai bazeze exclusiv pe spitalele COVID, în aşa fel încât bolanvii să poată fi trataţi şi în celelalte spitale.

Întrebat dacă prevede un lockdown în valul 4, Arafat a răspuns: „cum a fost înainte nu se preconizează pentru că avem alte mijloace şi posibilităţi”. Arafat a exlus şi eventualitatea unor restricţii de circulaţie, însă a precizat să este vorba doar despre estimări şi acestea se pot schimba.

În ceea ce priveşte eventualele restricţii pentru persoanele nevaccinate, Arafat susţine că „posibil să fie permisii pentru unii ca să nu ajungem la restricţii pentru toţi”.

„Nu ţintim persoanele nevaccinate, încercăm să menţinem unele activităţi fără să le închidem. (...) Noi aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea virusului. Varianta nouă se răspândeşte foarte rapid, e suficient un contact de 2-3 minute fără mască”, a adăugat secretarul de stat.

Referitor la vârful valului 4 al pandemiei, ministrul Sănătăţii a declarat că INSP estimează acest moment pentru finele lunii septembrie, când scenariul cel mai pesimist arată 4.000 de pacienţi spitalizaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici