Veşti bune de la Pfizer: Vaccinul anti-COVID, 100% eficient pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani

  • Pfizer transmite că vaccinul său anti-COVID-19 a dovedit o rată de eficienţă de 100% la copii care au între 12 şi 15 ani.
  • Studiul clinic a fost efectuat pe 2.260 de participanţi, în Statele Unite ale Americii.
  • Albert Bourla, CEO Pfizer, speră ca noul an şcolar să-i găsească pe majoritatea copiilor imunizaţi împotriva SARS-CoV-2.
3044 afișări
Imaginea articolului Veşti bune de la Pfizer: Vaccinul anti-COVID, 100% eficient pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani

Pfizer a declarat miercuri că vaccinul dezvoltat împotriva COVID-19 a fost extrem de eficient la copii, demonstrând o eficienţă de 100% într-un studiu clinic de faza a treia, în care au fost implicaţi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

CEO-ul companiei, Albert Bourla, susţine că Pfizer intenţionează să prezinte noile date autorităţilor de reglementare a medicamentelor „cât mai curând posibil”, relatează cnbc.com.
 
Bourla şi-a exprimat dorinţa ca vaccinul dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente german BioNTech să fie administrat copiilor din această grupă de vârstă înainte de începerea noului an şcolar.
 
Studiul a fost făcut pe 2.260 de participanţi în Statele Unite. Au fost observate 18 infecţii cu virusul SARS-CoV-2 confirmate în grupul placebo şi nu s-au confirmat infecţii în grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei.

Efectele secundare au fost în general compatibile cu cele observate la adulţi.

Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei, spun oficialii din sănătatea publică şi experţii în boli infecţioase. Copiii reprezintă aproximativ 20% din populaţia SUA, potrivit datelor guvernamentale.

Vaccinul Pfizer a fost deja autorizat în SUA pentru cei cu vârste mai mari de 16 ani. Consilierul medical principal al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, a declarat la începutul lunii martie că Statele Unite ar putea începe vaccinarea copiilor mai mari în această toamnă.

Între 70% şi 85% din populaţia SUA trebuie vaccinată împotriva COVID-19 pentru a obţine imunitatea de turmă, estimează specialiştii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici