VIDEO | Asistentă de ATI din Sibiu, jignită şi alungată de vecini pentru că îngrijeşte bolnavi de COVID-19: ”Au privit-o ca pe un om de cea mai joasă speţă. Greşit! Mama mea e un erou”

  • Fiica asistentei a postat, pe Facebook, imagini video din momentul în care un membru al familiei se ceartă cu vecinii, pentru că aceştia au jignit-o pe Alina, care este asistentă medicală în ATI.
  • După ce imaginile au apărut pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a făcut apel la înţelegere şi toleranţă.
  • Cazul de la Sibiu nu este singular. O situaţie similară s-a petrecut la Galaţi.
7257 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Asistentă de ATI din Sibiu, jignită şi alungată de vecini pentru că îngrijeşte bolnavi de COVID-19: ”Au privit-o ca pe un om de cea mai joasă speţă. Greşit! Mama mea e un erou”

Asistentă de ATI din Sibiu, jignită şi alungată de vecini pentru că îngrijeşte bolnavi de COVID-19

O asistentă de la Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a fost jignită şi alungată de vecini pentru că lucrează într-o secţie unde sunt internate persoane infectate cu noul COVID-19. Fiica ei a postat pe Facebook imaginile şi spune că mama sa este un erou.

Fiica asistentei a postat, pe Facebook, imagini video din momentul în care un membru al familiei se ceartă cu vecinii, pentru că aceştia au jignit-o pe Alina, care este asistentă medicală în ATI. Bărbatul le-a spus vecinilor „Să vă ferească Dumnezeu să ajungeţi acolo”, în ideea în care la Terapie Intensivă vin întotdeauna oameni în stare gravă.

„După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectaţi cu acest virus, trup şi suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, ăsta e respectul pe care îl primeşte zilnic din partea vecinilor, cel mai trist, chiar a apropiaţilor, pentru faptul că vine acasă de la muncă şi pentru că împart aceeaşi scara de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speţă. Greşit! Mama mea e un erou, mama mea încearcă să ne salveze, să fie alături în această situaţie de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată şi mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc şi de ceea ce primeşte un om care se sacrifica ajutând”, scrie tânăra pe Facebook.

După ce imaginile au apărut pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a făcut apel la înţelegere şi toleranţă.

„E omeneşte să ne gândim la siguranţa noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm şi să fim atenţi la ce se întâmplă în jur, e omeneşte până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente şi ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărţuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligaţii profesionale”, a spus Cîmpean.

Aceasta şi-a exprimat speranţa că „nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi” şi a dat asigurări că „niciunul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor rămâne fără urmările legale maximum posibile şi că toleranţa noastră va fi zero faţă de orice acţiune care ameninţă sau pune în pericol corpul medical şi pe toţi cei care luptă pentru viaţa şi viitorul nostru”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Cazul de la Sibiu nu este singular. O asistentă de la Boli Infecţioase, din Galaţi, s-a plâns de faptul că de la izbucnirea pandemiei, vecinii din blocul în care locuieşte de 20 de ani i-au aruncat clor pe uşa apartamentului, au chemat poliţia la ea acasă şi, mai mult, au dat-o afară din magazinul blocului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici