VIDEO | Un bărbat din Iaşi a fost confirmat cu noul coronavirus: bilanţul ajunge la 31 de cazuri / Medicii fac anchetă după ce bărbatul a declarat că a stat acasă, izolat

  • În prezent, bărbatul este internat la Spitalul de Boli Infecţioase.
  • GCS a anunţat că bărbatul de 42 de ani din Iaşi a revenit în ţară, din Veneţia, în data de 2 martie, iar debutul bolii ar fi fost în 4 martie.
10637 afișări
Un bărbat de 42 de ani care a venit din Veneţia în 2 martie a fost confirmat, miercuri, cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în România sunt în prezent  31 de cazuri confirmate.
 
GCS a anunţat că bărbatul de 42 de ani din Iaşi a revenit în ţară, din Veneţia, în data de 2 martie, iar debutul bolii ar fi fost în 4 martie.
 
„Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iaşi, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Veneţia în 2.03”, anunţă GCS.
 
În prezent, bărbatul este internat la Spitalul de Boli Infecţioase.
 
În prezent, în România sunt confirmate 31 de cazuri de coronavirus.
 
Bărbatul din Iaşi confirmat cu noul coronavirus spune că a stat acasă izolat. Medicii fac anchetă
 
Bărbatul a fost preluat de acasă marţi cu izoleta şi dus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, fiind atunci suspect.
 
„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani cu o stare generală bună, fără comorbidităţi, care s-a întors din regiunea Veneto în urmă cu o săptămână. Acuză febră, tuse, este internat de ieri ( n. r. marţi) în zona de suspecţi a spitalului iar astăzi analizele de laborator au confirmat existenţa infecţiei cu coronavirus. Nu pune probleme deosebite în acest moment. Este afebril, se alimentează în momentul de faţă, nu are vărsături”, a declarat presei managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ.
 
Bărbatul a declarat că ar fi stat în izolare la domiciliu, dar medicii nu ştiu cât de riguros a respectat această izolare. Astfel specialiştii DSP vor face ancheta epidemiologică.
 
„În urma efectuării testării s-a confirmat şi prezenţa virusului. În momentul de faţă, DSP a declanşat ancheta epidemiologică, pentru a identifica persoanele cu care bărbatul a intrat în contat în această perioadă”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.
 
Potrivit DSP Iaşi, la nivelul judeţului sunt două persoane care au venit din Italia prin Republica Moldova şi se află în zona de carantină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici