Vin şi veşti bune despre Omicron. Studiu: Pacienţii infectaţi petrec în medie mai puţin timp în spital

  • Omicronul duce la spitalizări mai scurte, potrivit unui studiu realizat în California.
  • Pacienţii cu omicron petrec în medie cu 3,4 zile mai puţin în spital decât cei infectaţi cu delta.
605 afișări
Imaginea articolului Vin şi veşti bune despre Omicron. Studiu: Pacienţii infectaţi petrec în medie mai puţin timp în spital

Vin şi veşti bune despre Omicron. Studiu: Pacienţii infectaţi petrec în medie mai puţin timp în spital

Pacienţii infectaţi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 petrec mult mai puţin timp în spital în comparaţie cu cei infectaţi cu Delta, potrivit unui nou studiu realizat în California, scrie Aleph News.

Studiul preliminar, care nu a trecut prin evaluarea colegială, a analizat aproape 70.000 de pacienţi cu Covid din sudul Californiei infectaţi în decembrie – inclusiv aproximativ 52.000 infectaţi cu varianta Omicron.

Cercetătorii au constatat că riscul de spitalizare a fost redus la jumătate, 0,5% dintre pacienţii infectaţi cu varianta Omicron fiind internaţi în comparaţie cu 1,3% dintre cei cu Delta (235 şi, respectiv, 222 de persoane). Acest lucru se potriveşte cu constatările anterioare din Marea Britanie, Africa de Sud şi Danemarca, relatează The Telegraph.

În cadrul studiului din California, durata medie de internare în spital pentru cei cu Omicron a fost, de asemenea, cu 3,4 zile mai scurtă decât cea a celor internaţi cu Delta – reflectând o reducere de aproape 70% a duratei de spitalizare.

„Am identificat un risc substanţial redus de rezultate clinice severe în rândul pacienţilor cu presupuse infecţii cu variantă Omicron”, au precizat autorii studiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici