Virusul a făcut ravagii într-un oraş, afectând copii şi adulţi

Cel puţin 89 de oameni, printre care şi 17 copii, s-au infectat cu virusul Zika în oraşul indian Kanpur, a anunţat luni departamentul de sănătate al municipalităţii.

1501 afișări
Imaginea articolului Virusul a făcut ravagii într-un oraş, afectând copii şi adulţi

Virusul a făcut ravagii într-un oraş, afectând copii şi adulţi

Cazurile au apărut în oraşul Kanpur, aflat în cel mai populat stat indian, potrivit Reuters.

„A fost un val de cazuri provocate de Zika, iar departamentul de sănătate a format mai multe echipe pentru a opri răspândirea. Este o femeie însărcinată căreia îi acordăm o atenţie mai mare”, a declarat Nepal Singh, ofiţerul medical din Kanpur.

Alte cazuri au fost raportate în ultima vreme în mai multe state indiene. Primul caz de infectare cu Zika din oraşul industrial Kanpur a fost descoperit pe 23 octombrie.

Descoperit pentru prima în 1947, virusul purtat de ţânţari a provocat o epidemie în anul 2015 în Brazilia. Mii de copii s-au născut cu microcefalie, o boală din cauza căreia bebeluşii au capul mic sau creierul nedezvoltat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
india,
zika,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici