24 martie este Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei epidemice

  • În plină pandemie COVID-19, pe 24 martie este marcată Ziua Mondială a luptei împotriva tuberculozei epidemice.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii marchează astfel ziua în care Robert Koch a descoperit bacteria care provoacă TBC, deschizând drumul spe tratarea afecţiunii.
  • În plină pandemie cauzată de infectarea cu noul coronavirus, ziua de 24 martie marchează Ziua Mondială a luptei împotriva tuberculozei epidemice.
296 afișări
Imaginea articolului  24 martie este Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei epidemice

24 martie este Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei epidemice

Organizaţia Mondială a Sănătăţii marchează astfel ziua în care Robert Koch a descoperit bacteria care provoacă TBC, deschizând drumul spe tratarea afecţiunii.

Peste 4.000 de persoane îşi pierd viaţa zilnic din cauza acestei infecţii şi aproape 30.000 de oameni se îmbolnăvesc. Tema Zilei Mondiale de Luptă împotriva tuberculozei în 2020 are tema „E timpul” (It´s time).

„Covid-19 arată cât de vulnerabile sunt persoanele cu afecţiuni pulmonare şi un sistem imunitar slăbit”, a remarcat Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Aş vrea să închei amintind tuturor că, în ciuda faptului că atenţia lumii e reţinută de Covid 19, există o altă afecţiune respiratorie care poate fi prevenită şi tratată, dar care ucide 1,5 milioane de persoane în fiecare an. Şi aceasta este vechea tuberculoză (...) Lumea răspunde pe bună dreptate ameninţării reprezentate de Covid 19 cu hotărâre. Cerem comunităţii globale să aibă aceeaşi determinare în lupta cu tuberculoza pentru o lume mai sănătoasă, mai sigură şi mai dreaptă pentru toată lumea”, arată oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici