29 septembrie 1941: Masacrul de la Babi Iar - genocidul nazist de la Kiev

Astăzi, râpa Babi Yar este un loc memorial şi un simbol al luptei împotriva antisemitismului şi a urii rasiale. Comemorările anuale sunt organizate pentru a onora memoria victimelor şi pentru a ne aminti întotdeauna de ororile Holocaustului.

1586 afișări
Imaginea articolului 29 septembrie 1941: Masacrul de la Babi Iar - genocidul nazist de la Kiev

Public Domain

La 29 septembrie 1941, a avut loc unul dintre cele mai mari masacre naziste din Europa ocupată de germani. Masacrul de la Babi Yar, cunoscut şi sub numele de Babyn Yar, a fost primul masacru de proporţii al Holocaustului prin gloanţe.

În doar două zile, aproape 34.000 de evrei au fost ucişi în râpa Babi Yar din Kiev.

Acest eveniment a marcat începutul unei serii de atrocităţi comise împotriva populaţiei evreieşti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În urma ocupării capitalei Ucrainei sovietice de către nazişti, autorităţile de ocupaţie au emis un ordin prin care toţi locuitorii evrei ai Kievului erau obligaţi să se prezinte la gara feroviară.

Evreii au fost duşi la râpa Babi Yar, unde unităţi SS din Einsatzgruppe C au executat prin împuşcare aproximativ 33.771 de evrei într-o perioadă de 36 de ore.

Masacrul a avut loc în ajunul Yom Kipur, cea mai importantă sărbătoare religioasă evreiască.

Babi Yar a rămas un simbol al barbariei naziste şi al Holocaustului.

În total, peste un milion de evrei au fost executaţi prin împuşcare în diferite locaţii din Uniunea Sovietică ocupată de Germania nazistă şi aliaţii săi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici