17 august 1982: Cu 38 de ani în urmă, Philips lansa primul CD din lume

  • Acum 38 ani, compania Philips a lansat primul CD care conţinea albumul The Visitor al trupei ABBA
  • Cu trei ani înainte de lansarea CD-urilor, Philips a demonstrat că un disc optic cuplat la un CD Player redă sunete cu rezoluţie de 14 biţi
  • În 2015, CD-ul a fost considerată cea mai valoroasă inovaţie Philips
766 afișări
Imaginea articolului 17 august 1982: Cu 38 de ani în urmă, Philips lansa primul CD din lume

Sursa foto: soundandvision

Acum 38 de ani, se lansa primul CD din lume, creat de compania Philips.  „The Visitors” al grupului suedez ABBA a fost primul album dedicat publicului larg imprimat pe un CD. A fost nevoie de cinci ani de cercetări ca Philips să creeze CD-ul şi un cititor de discuri audio, cunoscut drept CD Player. La 8 martie 1979, compania demonstra presei internaţionale că un CD poate să redea sunete audio cu o rezoluţie de 14 biţi.

Prin colaborea cu Sony, forma finală a CD-ului avea 12 centimetri, iar calitatea sunetului i-a fost crescută la 16 biţi.

În 2009, compania a primit premiul IEEE pentru inovaţie digitală, iar în ianuarie 2015 primea premiul pentru cea mai valoroasă inovaţie Philips, votată de publicul olandez şi angajaţii firmei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici