"4,3,2" a primit titlul de cel mai bun film străin din partea Asociaţiei Criticilor din Toronto

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, recompensat la Cannes cu premiul Palme d'Or, a primit titlul de cel mai bun film străin din partea Asociaţiei Criticilor de Film din Toronto, informează variety.com.

1 afișare
Imaginea articolului "4,3,2" a primit titlul de cel mai bun film străin din partea Asociaţiei Criticilor din Toronto

"4,3,2" a primit titlul de cel mai bun film străin din partea Asociaţiei Criticilor din Toronto

"4,3,2"  îşi adaugă în palmares o nouă distincţie, după proaspăta nominalizare la premiile Globul de Aur, premiile acordate de Academia Europeană de Film, Marele Premiu FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului, premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Stockholm, premiul pentru cel mai bun film din partea Asociaţiei Criticilor din Los Angeles etc. De asemenea, "4,3,2" a fost recompensat, în octombrie, cu Hollywood World Award, premiu care anticipează cu mare precizie filmele străine care vor ajunge să ia Oscarul decernat de Academia Americană la sfârşitul lunii februarie a anului următor. De altfel, "4,3,2" reprezintă propunerea României pentru această ediţie a Oscarului, la categoria dedicată filmelor străine.

Filmul "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men", în regia fraţilor Joel şi Ethan Coen, a dominat ediţia de anul acesta a premiilor acordate de Asociaţia Criticilor de Film din Toronto. Lungmetrajul a primit patru premii, pentru cel mai bun film al anului, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor într-un rol secundar (Javier Bardem).

Viggo Mortensen a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din  "Eastern Promises", în regia lui David Cronenberg.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a revenit veteranei Julie Christie, pentru rolul unei femei bolnavă de Alzheimer din filmul lui Sarah Polley  "Away From Her", şi lui Ellen Page, pentru rolul unei adolescente care trebuie să se confrunte cu o sarcină nedorită din filmul "Juno" al lui Jason Reitman.

"Away From Her" a câştigat trei premii din partea Asociaţiei Criticilor din Toronto, inclusiv pentru cel mai bun film canadian şi cel mai bun film de debut.-

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a revenit australiencei Cate Blanchett, pentru filmul lui Todd Haynes, "I'm Not There."

"Ratatouille", în regia lui Brad Bird, a fost recompensat la categoria "cel mai bun lungmetraj animat", în timp ce "No End in Sight", de Charles Ferguson, a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici