"4,3,2", recompensat cu Hollywood World Award

Filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu a fost recompensat cu Hollywood World Award, premiu care anticipează cu mare precizie filmele străine care vor ajunge să ia Oscarul decernat de Academia americană la sfârşitul lunii februarie a anului următor, informează screendaily.com.

1 afișare
Imaginea articolului "4,3,2", recompensat cu Hollywood World Award

"4,3,2", recompensat cu Hollywood World Award

Cristian Mungiu îşi adaugă în palmares acest premiu hollywoodian, alături de distincţii prestigioase europene, precum Palme d'Or la Cannes, Marele Premiu FIPRESCI pentru cel mai bun film al anului, candidatura la Premiile Europene de Film etc. De asemenea, filmul lui Mungiu reprezintă propunerea României pentru nominalizare la premiul Oscar pentru film străin. Lista celor cinci filme nominalizate la premiul Oscar pentru film străin va fi anunţată pe 22 ianuarie.

Câştigătorul a fost ales dintr-o listă de filme nominalizate de publicaţia Screen International şi Festivalul de Film de la Hollywood. Juriul internaţional, prezidat de editorul american al Screen, Mike Goodridge, a fost format din 14 membri: Teresa Cavina, Dan Fainaru, Manuel Grosso, Nicole Guillemet, Jim Hamilton, Sandra Hebron, Allan Hunter, Tobias Kniebe, Derek Malcolm, Richard Moore, Despina Mouzaki, Jacob Neiiendam, Jonathan Romney şi Ilda Santiago.

Alături de "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, au mai fost nominalizate filmele "Alexandra" (Rusia), de Alexander Sokurov, "The Band's Visit" (Israel), de Eran Colirin, "Control" (Marea Britanie), de Anton Corbijn, "The Diving Bell And The Butterfly" (Franţa), de Julian Schnabel, "Edge Of Heaven" (Germania), de Fatih Akin, "Import/Export" (Austria), de Ulrich Seidl, "Persepolis" (Franţa), de Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud, "Secret Sunshine" (Coreea de Sud), de Lee Chang-dong şi "Silent Light" (Mexic), de Carlos Reygadas.

La cele trei ediţii anterioare, câştigătorii Hollywood World Award au fost "Volver" de Pedro Almodovar (2006), "Mrs Henderson Presents" de Stephen Frears(2005) şi "The Motorcycle Diaries" de Walter Salles şi "Mar adentro" de Alejandro Amenabar (2004).

La ediţiile precedente ale premiului au mai fost nominalizaţi doi regizori români: Corneliu Porumboiu cu "A fost sau n-a fost?" (Camera d'Or la Cannes), în 2006, şi Cristi Puiu cu "Moartea domnului Lăzărescu" (premiul Un Certain Regard la Cannes), în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici