A apărut o istorie a artei copertelor discurilor de vinil

Albumul "Art Record Covers" (Taschen Books) este dedicat unei arte aproape dispărute: ilustraţia copertelor albumelor muzicale pe suport vinil.

165 afișări
Imaginea articolului A apărut o istorie a artei copertelor discurilor de vinil

A apărut o istorie a artei copertelor discurilor de vinil

"Art Record Covers" este o retrospectivă a celor mai interesante 500 de coperte ale albumelor vinil din 1955 până în prezent.

În fapt, ilustraţiile pentru copertelor discurilor de vinil sunt o incursiune în istoria artei secolului XX: artă Pop, Conceptuală, Postmodernă etc.

Jean-Michel Basquiat, Banksy, Damien Hirst, Salvador Dali, Andy Warhol şi mulţi alţi artişti celebri şi-au alăturat numele unor viniluri care au devenit iconice.

Albumul "Art Record Covers" a apărut în condiţiile în care vânzările discurilor de vinil au ajuns, în 2016, la un record al ultimilor 25 de ani.

Peste 3,2 milioane de discuri de vinil au fost vândute anul trecut, cu 53% mai multe decât în 2015, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat din 1991.

Statisticile, întocmite de asociaţia British Phonographic Industry (BPI), evidenţiază că 2016 a fost al nouălea an consecutiv de creştere pentru vânzările discurilor de vinil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici