A doua ediţie a Anim'est – de la Piccolo şi Saxo, la Miaunel şi Bălănel

Ediţia a doua a Festivalului de Animaţie Anim'est va debuta vineri la Bucureşti, prezentând, pe lângă filme-vedetă şi scurtmetraje din ţări precum Franţa, China, Cehia, Polonia sau Spania, şi filme româneşti, de la scurtmetraje studenţeşti, la nostalgicele seriale Mihaela şi Miaunel şi Bălănel.

1 afișare
Imaginea articolului A doua ediţie a Anim'est – de la Piccolo şi Saxo, la Miaunel şi Bălănel

A doua ediţie a Anim'est – de la Piccolo şi Saxo, la Miaunel şi Bălănel

Festivalului Internaţional de Animaţie Anim'est, ce se va desfăşura între 5 şi 14 octombrie, va prezenta cinci secţiuni competitive, dar şi filme-vedetă în cadrul secţiunii Mozaic, workshop-uri şi expoziţii de benzi desenate.

Competiţia Anim'est cuprinde patru filme de lungmetraj, 47 scurtmetraje, 33 de scurtmetraje ale animatorilor studenţi, 25 de animaţii româneşti, 17 videoclipuri şi şapte clipuri de advertising.

"Am reuşit să strângem 25 de filmuleţe (animaţii româneşti, n. red.), foarte interesante unele dintre ele, ceea ce demonstrează că la noi se fac filme de animaţie (...)", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Mihai Mitrică, unul dintre organizatorii festivalului, subliniind însă faptul că animatorii români nu primesc sprijin pentru realizarea producţiilor lor.

Toate filmele înscrise în competiţie vor trece prin filtrul a două jurii care vor decide câştigătorii pentru fiecare secţiune în parte. Pentru secţiunile de lungmetraj şi scurtmetraj, juriul este format din Radu Igazsag (animator, România), Emilio de la Rosa (animator, Spania) şi Sebastien Laudenbach (animator, Franţa). Juriul secţiunilor de scurtmetraj românesc, scurtmetraj studenţi, videoclip & adevertising va fi format din: Mihai Bădică (animator, Danemarca), Dragoş Iuga (animator, România) şi Cristi Mărculescu (jurnalist).

Evenimentele speciale ale ediţiei sunt prezentarea studioului de animaţie DACODAC, care a realizat "Aventurile lui Piccolo şi Saxo" în parteneriat cu animatori francezi, VJ acts cu VJ Max Hattler şi un workshop de animaţie, susţinut de Alt'Art din Cluj.

Proiecţiile vor avea loc la cinema Elvira Popescu, Europa şi Union. Preţul unui bilet este de 5 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici