A fost publicată o colecţie de fotografii cu Hitler realizate în 3D

O colecţie de fotografii cu Hitler, realizate în 3D, un procedeu folosit în epocă de propaganda nazistă, a fost publicată, vineri, în Germania.

354 afișări
Imaginea articolului A fost publicată o colecţie de fotografii cu Hitler realizate în 3D

A fost publicată o colecţie de fotografii cu Hitler, realizate în 3D (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În colecţia "Das Gesicht der Diktatur: Das Dritte Reich in 3D-Photos/ Chipul dictaturii: Al III-lea Reich în fotografii 3D", istoricul şi jurnalistul Ralf Georg Reuth a inclus 100 de fotografii care îi prezintă pe dictator, soldaţii nazişti şi diverse evenimente marcante din epocă.

Colecţia, publicată de editura Pendo, este livrată cu ochelari 3D.

Autorul a căutat aceste fotografii în arhivele Bibliotecii Naţionale din Munchen, unde sunt depozitate 6.966 de clişee în 3D realizate de fotograful personal al lui Hitler, Heinrich Hoffmann.

Hoffmann a realizat primul său album de imagini în 3D cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Munchen din anul 1936.

În nota introductivă a colecţiei, Ralf Georg Reuth, autor al unor biografii ale unor demnitari nazişti, a subliniat importanţa pe care fotografia o avea pentru propaganda celui de-al III-lea Reich.

"Primele imagini 3D au apărut în 1936, iar acest lucru a durat atât timp cât au existat victorii ce trebuiau sărbătorite", a declarat Ralf Georg Reuth. Aproximativ 20 de astfel de albume au fost comercializate între anii 1936 şi 1942.

"Anexarea Austriei şi zilele partidului figurează printre colecţiile cel mai bine vândute", a adăugat Ralf Georg Reuth.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici