A murit actorul Cornel Ciupercescu, la 77 de ani

A murit actorul Cornel Ciupercescu, la 77 de ani. Trecerea în nefiinţă a artistului a fost anunţată de Teatrul Evreiesc de Stat.

4624 afișări
Imaginea articolului A murit actorul Cornel Ciupercescu, la 77 de ani

Teatrul Evreiesc de Stat, Facebook

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoţia 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploieşti - Rică Venturiano în „O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în „Avarul” (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în „ Macbeth” (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar şi la Teatrul de Stat Târgu Mureş - Boze în „Pădurea împietrită” (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în „Un individ suspect” (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în „Nathan înţeleptul” de G. E. Lessing, regia Grigore Gonţa, Gaston Schmaltz, în „Povestea unei bănci particulare”, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în „Golem”, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în „Elogiul nebuniei”, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar.

Cornel Ciupercescu a avut şi o carieră cinematografică de excepţie, în rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în „La răscrucea marilor furtuni”, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în „Castelul din Carpaţi”, regia Stere Gulea.

Înmormântarea va avea loc marţi, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici